Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Idegrendszerünk erősítése
  2020-04-19 12:59:23, vasárnap
 
  Sokan közülünk elfelejtik, hogy milyen fontos az idegrendszer harmonikus működése az egészségünk szempontjából. Ahhoz, hogy erősíteni tudjuk idegrendszerünket, nagyon fontos odafigyelnünk a helyes táplálkozásra és a napi tevékenységeinkre. Ennek érdekében javasolt a rendszeres testmozgás, az olvasás és néhány egészséges hobbi űzése.

De mi is az idegrendszer?
Az idegrendszer szabályozza a test összes funkcióját, az előkészítéstől a végrehajtásig. Az ingereket az idegsejtek szenzorokon keresztül kapják, és impulzusok formájában továbbítják, hogy általuk az egyes szervek tökéletesen elláthassák funkcióikat.

Ebből is látható, hogy az idegrendszer rendkívül fontos szerepet játszik a szervezet harmonikus és egészséges állapotának fenntartásában.

1. Az egészséges táplálkozás erősíti az idegrendszert
Étkezésünk nagyban befolyásolja az idegrendszerünket is. Ennek érdekében figyeljünk az esszenciális zsírsavak kellő mennyiségű bevitelére, mivel ezeket a szervezet nem képes előállítani.

Esszenciális zsírsavakban gazdag élelmiszerek a következők:

lazac
avokádó;
mandula;
olívaolaj;
brokkoli;
kelbimbó;
lenmag;
kalcium;
A mandula erősíti az idegrendszert. A kalcium fontos az egészséges csontrendszer szempontjából, ugyanakkor felveszi a harcot a magas vérnyomással szemben, enyhíti a premenstruációs szindróma tüneteit, és fontos szerep hárul rá a menopauza idején is.

Ezeket a tápanyagokat beszerezhetjük a csokoládé, a tejtermékek, a zöldségek, a szardínia, a mandula, a csicseriborsó, a tojás, a tonhal és a B komplex vitamin fogyasztása révén.

B komplex vitaminban gazdag ételek a következők:

élesztő;
tenger gyümölcsei;
petrezselyem;
dió;
zöldségek (gomba, zöld saláta, spenót);
gabonafélék;
hús;
sajtok;
tojássárga;
2. Kerüljük az egészségünket mérgező szokásokat
Azt mindannyian tudjuk, hogy a dohány és az alkohol méregként hat a szervezetünkre. Ezek a rossz szokások számos betegség kialakulását eredményezhetik, mint amilyen a 2. típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, a krónikus cukorbetegség, a rák különböző fajtája, és a szívbetegségek. Ha elkerüljük ezen mérgező anyagok fogyasztását, máris hozzájárultunk az idegrendszerünk erősítéséhez.

3. Végezzünk rendszeres testmozgást
Az idegrendszer erősítése céljából, nagyon fontos a rendszeres testmozgás, mely által megszabadulhatunk a mentális egészségünket befolyásoló stressztől. Erre egyik legjobb módszer a jóga gyakorlása, melyet végezzünk heti 3 alkalommal, legalább 30 percig.

4. Fogyasszunk rendszeresen teát
Azt tudjuk, hogy a koffein egy erőteljes energizáló szer, de ennek rendszeres fogyasztása hosszú távon negatívan befolyásolja az idegrendszert. A nap indítását megoldhatjuk a zöld tea fogyasztásával, mely természetes tápanyagokkal látja el a szervezetet, ugyanakkor energiát is biztosítva számára.

Az idegrendszert erősítő teák a következők: kamilla, rozmaring, eukaliptusz, gyömbér, citrom, macskagyökér és zöld tea.

5. Tartózkodjunk minél többet a napot
A túlzásba vitt napozás káros lehet a bőrünkre, de megfelelő mennyiségben javítja a szervezet működését.

A napozás számos előnnyel jár:
segít megelőzni a mellrákot;
fertőtleníti és gyorsítja sebgyógyulást;
részt vesz a bőrbetegségek, a pattanások, a pikkelysömör elleni küzdelemben;
a szteroid hormonok átalakításával szabályozza a koleszterinszintet;
hozzájárul a vér oxigénellátásához;
erősíti az immunrendszert;
elősegíti a gyerekek esetében a fizikai fejlődést;
javítja a neuronok egészségét;
6. Végezzünk művészeti és kulturális tevékenységeket
Bizonyos tevékenységek, beleértve a zenét, javítják a hangulatot és erősítik az immunrendszert. Ez által a neuronok aktívak maradnak, és működésben tartják az agy több területét.

Ez abban az esetben történik meg, ha:
olvasunk;
rajzolunk;
festünk;
kézimunkázunk;
sakkozunk;
keresztrejtvényezzünk;
hangszeren játszunk;
idegen nyelvet tanulunk;
Válasszunk ezen tevékenységek közül, és naponta végezzük őket.

Ne hanyagoljuk el az idegrendszerünk egészségét!
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Natúr kezelések  
Címkék: tevékenységeket, eredményezhetik, idegrendszerünk, premenstruációs, fogyasztásával, immunrendszert, fenntartásában, átalakításával, előkészítéstől, szervezetünkre, beszerezhetjük, hozzájárultunk, szívbetegségek, idegrendszert, szempontjából, egészségünket, tevékenységek, végrehajtásig, tápanyagokkal, csontrendszer, bőrbetegségek, tartózkodjunk, cukorbetegség, táplálkozásra, sebgyógyulást, csicseriborsó, odafigyelnünk, kézimunkázunk, megoldhatjuk, befolyásolja, mennyiségben, idegrendszer, petrezselyem, fogyasztását, erősítéséhez, rendszeresen, idegrendszer harmonikus, egészségünk szempontjából, helyes táplálkozásra, napi tevékenységeinkre, rendszeres testmozgás, idegrendszer szabályozza, test összes, idegsejtek szenzorokon, egyes szervek, idegrendszer rendkívül, szervezet harmonikus, egészséges táplálkozás, esszenciális zsírsavak, mandula erősíti, kalcium fontos, egészséges csontrendszer,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  A kételkedés kezelése  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Reggel van  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Nem tudhatod  Fekete-erdő desszert  Paul David Tripp Április 20  Png csokor  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Facebookon kaptam  Julian Brass gondolata  Bounty krémes  Alvó cicák  Az engedelmesség miért nem vál...  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Nem számIt  Osváth Erzsébet - Gólya a réte...  A sors  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Akarat  Alvó cicák  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Makszim Gorkij gondolata  képre írva  Áprily Lajos - Gyümölcsoltó  Zilahy Lajos gondolata  Jó reggelt, jó napot mindenkin...  Akarat  Facebookon kaptam  Akarat  Akarat  Facebookon kaptam  A boldog családok mind hasonló...  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 19  Facebookon kaptam  Kerüld el az evangélium örömén...  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Alázat  Minden harmadik...  Kövesd a cowboyt!  Facebookon kaptam  Nem méltó hozzád  Csak a fogyatkozás látható  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Cs Ildikótó...  Esti kép  Png virág  Makszim Gorkij gondolata  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Png fotel  210 éve született a SZÓZAT meg...  Garai Gábor - Takarítás  Szívem tiéd  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Leonardo da Vinci gondolata  Facebookon kaptam  A Megváltó szolgálatában  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Akarat  Csak a fogyatkozás látható  Zilahy Lajos gondolata  Nem méltó hozzád  Irgalom és ítélet  Éretlen vers  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az engedelmesség miért nem vál...  Németh László tollából  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Akarat  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  képre írva  Facebookon kaptam  Paul David Tripp Április 21  Garai Gábor - Takarítás  Próbálj meg ...  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Csak a fogyatkozás látható  Alázat  Facebookon kaptam  Őrizkednünk kell...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Alázat  210 éve született a SZÓZAT meg...  Ne kapaszkodj magasabbra,  Egy maradéktalanul uralt világ  Az engedelmesség miért nem vál...  Akarat  Png csokor 
Bejegyzés Címkék
idegrendszer harmonikus, egészségünk szempontjából, helyes táplálkozásra, napi tevékenységeinkre, rendszeres testmozgás, idegrendszer szabályozza, test összes, idegsejtek szenzorokon, egyes szervek, idegrendszer rendkívül, szervezet harmonikus, egészséges táplálkozás, esszenciális zsírsavak, mandula erősíti, kalcium fontos, egészséges csontrendszer, magas vérnyomással, premenstruációs szindróma, menopauza idején, tápanyagokat beszerezhetjük, egészségünket mérgező, alkohol méregként, rossz szokások, magas vérnyomás, krónikus cukorbetegség, idegrendszerünk erősítéséhez, idegrendszer erősítése, mentális egészségünket, jóga gyakorlása, erőteljes energizáló, idegrendszert erősítő, túlzásba vitt, szervezet működését, napozás számos, pikkelysömör elleni, szteroid hormonok, gyerekek esetében, fizikai fejlődést, neuronok egészségét, neuronok aktívak, esetben történik, idegrendszerünk egészségét, tevékenységeket, eredményezhetik, idegrendszerünk, premenstruációs, fogyasztásával, immunrendszert, fenntartásában, átalakításával, előkészítéstől, szervezetünkre, beszerezhetjük, hozzájárultunk, szívbetegségek, idegrendszert, szempontjából, egészségünket, tevékenységek, végrehajtásig, tápanyagokkal, csontrendszer, bőrbetegségek, tartózkodjunk, cukorbetegség, táplálkozásra, sebgyógyulást, csicseriborsó, odafigyelnünk, kézimunkázunk, megoldhatjuk, befolyásolja, mennyiségben, idegrendszer, petrezselyem, fogyasztását, erősítéséhez, rendszeresen, fertőtleníti, macskagyökér, zsírsavakban, vérnyomással, élelmiszerek, kialakulását, pikkelysömör, esszenciális, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4013
  • e Hét: 28904
  • e Hónap: 60390
  • e Év: 265091
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.